Netcongestie

Er is een ‘elektriciteitsfile’ op de overbelaste netwerken: er kan maar zoveel stroom door het huidige netwerk. De stroomvraag is over de dag bekeken nooit constant. De drukte op ons stroomnet ontstaat natuurlijk niet alleen doordat steeds meer mensen zonnepanelen hebben. Vooral grootschalige initiatieven zoals wind of zonneparken maken dat het net hard moet werken om alle opgewekte stroom af te voeren. Aan de andere kant hebben grootverbruikers zoals bijvoorbeeld datacenters flinke impact op de afname van stroom.

Whitepaper netcongestie

Download ons whitepaper over netcongestie en leer meer over:

  • Netcongestie
  • Energietranisitie
  • Het klimaatakkoord en de CO2 plannen van de overheid
  • Energiemanagementsystemen
  • Energieopslag en de voordelen hiervan
  • Inzicht in uw eigen opwek
Download

Verduurzamen of stroomcapaciteit uitbreiden

In onze whitepaper over netcongestie zet Batenburg de mogelijkheden uiteen voor ondernemers die ondanks de huidige energieproblematiek willen uitbreiden in stroomcapaciteit of verduurzamen, zonder afhankelijk te zijn van het stroomnetwerk.

Als ondernemer wil je groeien naar potentie. Daarbij ben je het liefst onafhankelijk van omstandigheden die jouw groei limiteren. Helaas ben je als ondernemer op het gebied van energie in Nederland behoorlijk afhankelijk van het stroomnetwerk. In het grootste gedeelte van Nederland staat het netwerk onder grote druk. Er is sprake van netcongestie. Er kan in de piekuren niet genoeg energie geleverd worden. Aan de andere kant kunnen bedrijven die zelf groene energie opwekken hun stroom niet altijd kwijt aan het netwerk door congestie.

Ook verduurzaming en de energietransitie staan door netcongestie onder druk. Doordat fossiele energieopwekking in rap tempo wordt vervangen door duurzame elektrische bronnen zoals wind en zonne-energie, wordt de druk op ons elektriciteitsnet steeds groter.

Ondanks netcongestie toch groeien?

Meer informatie

Meer weten over netcongestie of in contact komen met onze specialisten?

Neem contact op
Sitemap