Batenburg biedt engineer volop uitdaging en ruimte voor innovatie
Uitdagend, creatief en ondernemend. Met deze typeringen omschrijven Thom Verwater en Claudia Westerveld hun werkzaamheden in het R&D team van Beenen. In een interview met Process Control vertellen ze meer over het werken op een R&D afdeling bij Beenen. Hun enthousiasme voor techniek kunnen ze hier uitstekend kwijt. Thom is R&D coördinator en werkt 10 jaar bij Beenen, terwijl Claudia nu 8 maanden als R&D engineer hier aan de slag is. Beiden maken deel uit van het R&D team. Voelen ze zich nu meer werknemer van Beenen of juist Batenburger? “Je werkt hier weliswaar bij Beenen, maar omdat je bij tal van projecten zo nauw samenwerkt met andere Batenburg bedrijven voel je je zeker ook Batenburger,” leggen de R&D’ers uit.
Kom werken bij Batenburg!
Wil je ook bij ons werken? Check hier onze stageopdrachten en vacatures:
Autonomous Mobile Robot
De belangrijkste R&D ontwikkelingen vinden momenteel plaats op het gebied van robotisering en machine vision. Daarbij staat ‘slim’ gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmes centraal. Zo doet het R&D Team onder meer onderzoek met de Autonomous Mobile Robot (AMR) en de Collaborative Robot (Cobot). De AMR is een goed voorbeeld van hoe slimme software succesvol kan worden ingezet op de werkvloer. Thom: “De robot kan met een tooltop zich flexibel aanpassen aan zijn omgeving. Materialen en onderdelen komen zo sneller op de plaats van bestemming aan.”
Foto: Thom Verwater, R&D Coördinator & Victor Woord, Software Engineer (Fotografie: Rick Kloekke)
Machine vision
Ook de inzet van de Cobot leidt tot meer efficiency én veiligheid op de werkvloer. Claudia legt uit: “Werknemers die in de fabriek repeterende bewegingen verrichten, krijgen regelmatig gezondheidsklachten. Het gebruik van Cobotten kan deze problemen oplossen.”
Machine vision speelt daarbij een steeds belangrijker rol. “Een robot heeft geen ogen, maar met machine vision maak je gebruik van een camera die beelden produceert en metingen doet. Op grond daarvan wordt een signaal afgegeven aan de roborarm, zodat deze effectief kan reageren.”
Foto: Claudia Westerveld, R&D Engineer (Linh Kruger fotografie)
Krappe arbeidsmarkt
Robotisering is een werkveld dat sterk in opkomst is en door studenten veel gekozen wordt als afstudeerrichting. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt legt Batenburg daarom al in een vroeg stadium contact met studenten. Bijvoorbeeld via challenges zoals de Robot Battle van de NHL Stenden Hogeschool. Tijdens het afstuderen leren zowel student als bedrijf van elkaar. Claudia: “Het is mooi om te zien dat toffe nieuwe ideeën van studenten en kennis van ervaren werknemers samen tot gave innovaties leiden. Met wederzijds respect voor elkaars kennen en kunnen.”
Word ook een Batenburger
Wil je ook graag stage lopen of werken bij Batenburg? Kijk dan op werkenbijbatenburg.nl Hier vind je alle informatie over de Batenburg bedrijven én onze vacatures.
Fotografie: Linh Kruger & Rick Kloekke