Energiesimulatie: krijg inzicht in je energiebehoefte

Nieuws

Maak kennis met de nieuwe dienst van Batenburg: Energiesimulatie. Met een energiesimulatie kan Batenburg middels een digital twin de energie-infrastructuur van bedrijven volledig nabootsen. Vervolgens simuleren we nauwkeuring de impact van mogelijke energie-efficiëntiemaatregelen. Ontdek welke activiteiten het meest bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en kosten zodat jij jouw duurzame groeiambities kan behalen.

Energiesimulaties leveren input voor technische inhoud en schatten de totale kosten van een energieproject, waaronder initiële investeringen, operationele kosten en onderhoudskosten over de levensduur. Een nauwkeurige kostenraming is cruciaal voor weloverwogen investeringsbeslissingen. Een gedetailleerde energiesimulatie is ook waardevol voor het aantrekken van financiering. Investeerders en financiële instellingen tonen meer vertrouwen wanneer er duidelijke en geloofwaardige simulatieresultaten beschikbaar zijn.

Voor hernieuwbare energieprojecten, zoals zonne- of windenergie, voorspelt een energiesimulatie de opbrengst op basis van variabelen zoals zonuren, windkracht en lokale factoren. Dit is cruciale informatie voor het beoordelen van de financiële haalbaarheid van dergelijke projecten. Bovendien beoordeelt de energiesimulatie de verwachte vermindering van de koolstofvoetafdruk als gevolg van het geplande energieproject.

 

Ontdek meer over energiesimulatie

 

Meer nieuws?

Sitemap