Laadinfrastructuur voor Qbuzz

Clean Energy

Qbuzz is in 2018 gaan samenwerken met Batenburg Techniek  in haar zoektocht naar emissievrij busvervoer. Batenburg Techniek verzorgt de energie-infrastructuur voor de laadoplossingen van Qbuzz. Zo werken we samen aan een 100% elektrische toekomst voor Qbuzz in 2030.

Batenburg Techniek verzorgt de levering en installatie van de laad infrastructuur voor Qbuzz. Hiervoor wordt er binnen de organisatie samengewerkt tussen Batenburg Energietechniek en Batenburg Installatietechniek. Batenburg Energietechniek levert de compactstations en Batenburg Installatietechniek verzorgt de aansluiting vanaf de compactstation tot en met de laadkasten en de laadpalen.

100% elektrisch rijden in 2030

100% elektrisch rijden in 2030

Qbuzz rijdt binnen Nederland in 3 regio’s: Dordrecht, Utrecht en Groningen/Drenthe. Ze stappen over van diesel naar elektriciteit met als doelstelling 100% elektrisch te rijden in 2030. Om dit te realiseren zijn ze begonnen met een pilot in Dordrecht waar Batenburg Techniek vanaf dag 1 bij betrokken is. Qbuzz verduurzaamt al haar bedrijfsactiviteiten en heeft bijvoorbeeld ook een wasstraat voorzien van circa 200 zonnepanelen.

Energieoplossing
Sitemap