Batenburg werkt mee aan ontwikkeling Copal C2 Mobile

Samen met onze collega’s van JB Systems werken wij mee aan de ontwikkeling van de Copal C2 Mobile van Copal Handling Systems. Dit is een mobiele oplossing voor het lossen en palletiseren van (jute) zakken en dozen uit containers, op elke gewenste locatie.

Copal C2 Mobile

De oude versie van de Copal C2 Mobile was een machine die hoofdzakelijk handmatig bestuurd werd. Twee jaar geleden heeft Copal daarom besloten om deze machine helemaal te vernieuwen waardoor de machine compleet automatisch zou kunnen werken. Dit betekent een hoge mate van automatisering. Hiervoor zijn ze een partnerschap aangegaan met JB Systems voor de ontwikkeling van de software voor de HMI en de basisbesturing van de machine. Daarnaast waren ze op zoek naar een partij die een complete module kon leveren met operator chair en bedienorganen, compleet als unit geleverd. En dat is Batenburg Mechatronica geworden.

Complete operator chair

De operator chair assembleren en bouwen wij tot complete module in onze productieafdeling in Rotterdam. Samen met het team van Copal hebben wij alle functionaliteiten van de Copal C2 Mobile samengevat in twee ergonomische grepen. Hiermee zijn alle bewegingen en rotaties te bedienen met twee joysticks en kan de operator de machine nu vol automatisch besturen.

Innovatief stuk software

Innovatief stuk software

Bij dit innovatieve systeem hoort ook een innovatief stuk software bij. Dit heeft JB Systems in hele nauwe samenwerking met Copal ontwikkelt. Het systeem werkt in de basis vrij eenvoudig. Er wordt een foto gemaakt van de inhoud van de container. Op basis daarvan worden de oppak punten bepaald. Met de armen en de grijpers worden vervolgens de producten uit de container gehaald. Daarna worden ze afgevoerd via een afvoerband naar een palletiseerrobot die er een complete pallet van maakt. Dat is enorm veel informatie die verwerkt en aangestuurd moet worden en dat is wat onze software realiseert.

Over Copal Handling Systems
Sitemap