The Ocean Race | Team JAJO

De Nederlandse inzending voor The Ocean Race: VO65 Sprint Cup, Team JAJO kan rekenen op de support van Batenburg Techniek. Voor het technologiebedrijf is het de eerste keer dat zij zich aan een team in deze zeilrace verbinden. Zowel bij Batenburg als aan boord draait het om een perfect samenspel tussen mens en techniek. Over iets meer dan een maand klinkt het startschot voor de spannende race.  

Schipper van Team JAJO, Jelmer van Beek is de jongste schipper in de race en gaat met een jong, getalenteerd en goed getraind team de wedstrijd aan: “Superblij dat we op 15 januari van start gaan in Alicante. Ik kijk uit naar onwijs mooie etappes. Met zes boten op de startlijn, betekent het gewoon dat er een meer dan volwaardig wedstrijdveld is, en belooft het echt een ongelofelijk mooie strijd te gaan worden. Voor mij persoonlijk is het een onwijs mooie uitdaging om schipper te zijn van Team JAJO. Ik ben denk ik een van de jongste schippers ooit in de race. Een verantwoordelijkheid maar zeker en vooral ook een uitdaging. Een uitdaging waar ik klaar voor ben en waar ik onwijs naar uit kijk. Zeker met dit team.”  

Ralph van Den Broek, CEO van Batenburg Techniek, benadrukt dat het zeilteam in zijn kern alles raakt waar het bedrijf voor staat. “Zeilen gaat veel verder dan alleen de juiste koers varen. Bij deze toprace draait het om luisteren naar de techniek, met elkaar samenwerken en omgaan met de specifieke omstandigheden. En jonge mensen daarbij de kans geven om te groeien en te ontwikkelen, dat herkennen wij als Batenburg als geen ander.”  

“Elke dag gaan wij samen met klanten de wedstrijd aan om door een slimmere focus de juiste combinatie van technieken te vinden. Daarbij gaat het niet alleen om de race van vandaag maar vooral ook om die van morgen. Zo werken we samen met én voor elkaar aan de komende generatie. Racing; for the next generation,” aldus een enthousiaste CEO. 

The Ocean Race  The Ocean Race, voorheen Volvo Ocean Race, is de meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. De 14e editie van de race start op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante en eindigt zes maanden later in het Italiaanse Genua. De sprint Cup is een eenheidsklasse race van de Ocean Race. Een competitieve race rond Europa met een sterk deelnemersveld allemaal in dezelfde boot. Over iets meer dan een maand klinkt het startschot van de spannende import race in Alicante.  

De zeilrace is uitdagend en zwaar en wordt gezien als de ultieme test voor een professioneel zeilteam. Al meer dan vier decennia bevindt de The Ocean Race zich op de kruising van topsport, techniek en menselijk avontuur. 

 

 

Lees hieronder het actuele nieuws over The Ocean Race

Meer weten over onze visie?

Onze strategie

Maatschappelijk betrokken

Smarter focus

Brighter tomorrow

Sitemap