De energietransitie

De energietransitie staat voor de overgang van fossiele brandstoffen, zoals olie, aardgas en steenkolen, naar duurzame energie. Als technisch dienstverlener kunnen wij een enorme milieuwinst bereiken bij en samen met onze opdrachtgevers.

In de energietransitie maken wij met bijvoorbeeld e-mobility, waterstof, zonne-energie, windenergie, aardwarmte en energieopslag grote stappen mogelijk voor onze klanten. Binnen de installatietechniek maken energiebesparing en CO2-reductie bij nieuwbouw en renovatie standaard onderdeel uit van de opdrachten. Bij al onze projecten werken we, waar mogelijk, aan het realiseren van milieuwinst.

Thema's

Waterstof   

Zonne-energie   

Aardwarmte   

E-mobility   

Windenergie   

Power Quality   

Energieopslag   

Brighter tomorrow - city of the future

Energiedistributie
We realiseren de stroomvoorziening van hoogspanning tot laagspanning voor energienetwerken én industrie en utiliteitsbouw. Op die manier maken we het elektriciteitsnet gereed voor de energietransitie.
Schoon binnenklimaat
Bij het ontwerpen en adviseren van een schoon binnenklimaat nemen we de belangrijke factoren zoals luchtverontreiniging en CO2 mee.
Waterstof
Door het gebruik van waterstof in een CV-installatie besparen we aardgas en dus CO2. Met deze slimme hybride oplossing ontwikkelen en zetten wij een belangrijke stap met waterstof in de energietransitie.
EV-laadinfrastructuur (oplaadstations voor elektrische voertuigen)
De engineering, het installeren en het onderhouden van EV-laadinfrastructuur worden door ons gerealiseerd. Onze serviceorganisatie zorgt voor een snelle, professionele ondersteuning en voor het uitvoeren van preventief onderhoud.
Energieopslag
We ontwikkelen oplossingen voor energieopslag om een optimale en efficiënte benutting van het netwerk te realiseren.
Zonne-energie
Op het gebied van elektrotechniek / energietechniek zorgen we voor veilige aansluitingen van PV-parken, vanaf de omvormers tot en met de aansluiting van de lokale netbeheerder.
Hoe werken wij aan een Brighter tomorrow?
SDG doelstellingen

SDG doelstellingen

Binnen Batenburg Techniek voeren we veel projecten uit en ontwikkelen we nieuwe methoden om te werken aan het milieu en onze samenleving. We willen dit beter aangeven door dit te koppelen aan de SDG-categorieën die internationaal gebruikt worden.

Met zes geselecteerde categorieën omvatten we een groot deel van onze projecten. In 2020 is 58% van onze opbrengst gerelateerd aan de onderstaande zes SDG’s:

2. Geen honger
6. Schoon water
7. Betaalbare en duurzame energie
9. Industrie, innovatie en infrastructuur
11.Duurzame steden en gemeenschappen
12. Verantwoorde consumptie en productie

Gerelateerde projecten

Meer weten over onze visie?

Onze strategie   

Maatschappelijk betrokken   

Smarter focus   

Brighter tomorrow   

Sitemap